top of page

Varför segla i Grekland?

Allt fler upptäcker hur underbart det är att segla, i stället för att spendera en vecka på samma hotell och samma strand, så kan man uppleva nya platser varje dag på ett mycket behagligt resesätt. Många förknippar Grekland med Kreta, Mykonos eller Santorini, men det finns så mycket mer att se. Grekland har den tolfte längsta kustlinjen i världen på 13 676 km, med ett stort antal öar ( cirka 1400, varav 227 är bebodda). Öar som Egina, Poros, Hydra och Spetses är underbart genuina. Det Grekiska fastlandet som är stort till ytan men tyvärr ett område som det sällan talas
om; Nafplion på Peloponnesoshalvön och Monemvasia längre söderut är fantastiska platser som är väl värda ett besök.

För oss nordbor är det kanske solen och det turkosa varma vattnet som vi längtar efter, för att kunna ladda batterierna efter en lång vinter. Grekland erbjuder mer eller mindre något för alla; mysiga tavernor, nattliv, gästfria greker och en intressant historia. Ytterligare ett plus är att priserna på restaurangerna är betydligt billigare än i Sverige och att kostnaderna i många hamnar är låga eller obefintliga, gör inte saken sämre.


Den Grekiska övärlden består av:

Dodekaneserna: Rhodos, Kos och Leros mm.
Evia & Kreta: Evia, Gavdos och Kreta

Kykladerna: Paros, Mykonos och Santorini mm.
Saroniska: Agistri, Egina, Poros Hydra och Spetses
Sporaderna: Skiathos, Skopelos och Skyros mm
 
 
Var seglar vi?

Vi Utgaard oftast från Aten Pireus (Atens hamnstad). Vi seglar vanligtvis lördag till lördag, en eller två veckor. 
Vanligtvis seglar vi runt Saroniska bukten eller i Kykladerna. Saroniska är att rekommendera om man vill ha lite lugnare segling med kortare avstånd mellan öar och badvikar. Kykladerna är mer öppet hav och tuffare när Meltemin (Grekisk stark vind) blåser och som starkast i juli och augusti. Var vi seglar bestämmer vi ihop allt efter era önskemål men också med hänsyn till alla ombord och rådande vädersituation.


Bra information om Grekland:   
 
www.kalispera.se
www.visitgreece.gr

SEGLA I GREKLAND

bottom of page