top of page

Segla på en katamaran

Lagoon 500 är en av de större serieproducerade yachterna som finns. Jämför man en Lagoon 500 med en enskrovsbåt, så för att komma upp i samma storlek, behöver man gå upp enormt i storlek, ca 75-80 fot. Enskrovsbåten har dock sällan, trots sin stor storlek, fyra i de närmaste identiska hytter. Vilket erbjuds på en katamaran, lagoon 500. Här har alla en Queen size säng, som man kan gå runt, alltså behöver man inte krypa till kojs... Full ståhöjd och egen toalett och dusch. Alla med uttag för 220 volt samt individuell justerbar air-condition.
 
Salongen är i samma nivå som akterdäck och nås enkelt via en skjutdörr. Här finns ett öppet kök med all komfort som hemma, diskmaskin, ugn, micro, kaffe maskin, toaster och brödrost. Här finns även en stor vinkel soffa med plats för 8 personer, TV, DVD, stereo och navigations center. Att segla katamaran är otroligt bekvämt. Den lutar inte, den har en yta som motsvarar tre enskrovsbåtar, vilket gör att 10 personer har gott om plats både tillsammans och var för sig. Det minskar risken till sjösjuka. När vi stannar för bad så är det enkelt att ta sig upp och ner i vattnet via trappor i aktern där även en färskvattendusch finns. Vi har 900 liter vatten och 900 liter diesel när vi är fulltankade.
Utomhus har man 3 stora ytor att umgås på; Akterdäck under tak med wet bar och kylskåp för dricka, vilket kan vara praktiskt, när solen gassar. Ett gigantiskt fördäck med sittgrupp och en given plats för soldyrkare. Samt en fly bridge som ger en annorlunda känsla att segla, då man sitter ca 4 meter ovanför vattnet. En Katamaran seglar snabbare än en segelbåt, men vid kryss, det vill säga mot vinden, så tar den inte höjd lika bra.
Båten är utrustad med en RIB-båt med styrkonsol och en 40 hk utombordare som kan ta oss till land från en ankar vik och fungerar alldeles utmärkt att åka vattenskidor efter. Stand up paddle board, donut, snorklar, cyklop och simfötter finns också ombord.


Hur ni kan ha det ombord

Vi tar upp till 8 personer i 4 dubbelhytter och justerar pris efter när på säsongen ni seglar. juli, augusti är det som mest efterfrågan. Se priser här.
Ni kommer till bäddade sängar och handdukar finns ombord. Vi har två crew cabins ombord. Vi som jobbar är Mattias Kapten och Vasilis om är Köksmästare och steward. Allt planeras tillsamans med er. Villken tur vi seglar och vilken mat ni vill ha ombord. Vi förbereder allt till er ankomst med inköp av mat och dryck. Är det någon som har allergi så anpassar vi maten efter ert önskemål.


Tidigare erfarenhet?

Ni behöver ingen tidigare erfarenhet av segling. Att segla är ett underbart sett att aktivt slappna av. Vill ni vara delaktiga i seglingen så är det kul, vill ni bara sola och bada så går det också bra. Då ni seglar med skeppare, så har han ansvaret för båtens säkerhet och framförande. Lokal kännedom gör att ni kommer till trevliga och varierande platser. Ni behöver inte betala någon deposition för eventuella skador på båt vilket krävs om ni seglar utan skeppare. Yachten är professionellt registrerad och Grekiskt flaggad samt har alla för branschen gällande försäkringar och chartertillstånd.


Säkerhet

Vi har dubbla livflottar ombord samt automatiskt uppblåsbara flytvästar för alla. Dock har vi begränsat antal  med flytvästar för barn då dessa finns i så många storlekar (hör av er med barnets vikt så ordnar vi den rätta). 2 st VHF radio, EPIRB, en nödsändare som skickar SOS signal med GPS position vid behov. Radar för segling på natten. 2 stycken navigations displayer. Nödraketer, brandsläckare och första hjälpen utrustning. En katamaran är mycket säker då den har dubbelt av det mesta, dubbla skrov dubbla motorer etc.


 

SEGLA PÅ EN KATAMARAN

bottom of page